Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Podcast : De déjà vu van Tricht

“Ik werk al vijftien jaar als archeoloog, maar zoiets ouds heb ik nog nooit gevonden,” zegt archeoloog Jantien Verduin. Wat speelde zich hier duizenden jaren geleden af, zo dicht bij het spoorwerk van nu? Een verhaal vertelt door Joost Prinsen.

Podcast

Archeoloog Jantien is uitgelaten als ze bij werkzaamheden in Tricht stuit op de resten van een bijl van ruim 3.600 jaar voor Christus. Zo’n vondst is zeldzaam en geeft een uniek kijkje in de geschiedenis. Wat speelde zich hier duizenden jaren geleden af, zo dicht bij het spoor van nu? 

Beluister de aflevering

Verteller: Joost Prinsen 

Gast: Jantien Verduin 

Met medewerking van: Jerry Huisman, Suzanne van der A, Jan Eleveld, Milan Honselaar, Jasper de Kinkelder, Myrthe Wind, Sanne La Grouw, Maarten Kleingeld en Visionair Ordinair.

Disclaimer: de verhalen van Oud nieuws zijn gebaseerd op waargebeurde, historische feiten. Sommige personages zijn fictief. Elke overeenkomst of gelijkenis met bestaande personen berust op toeval.

Bodemonderzoek

Als spoorbeheerder nemen we de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met archeologische resten in de bodem.

Voordat wij ergens bouwen, onderzoeken we of er waardevolle voorwerpen in de grond zitten.

Lees meer