Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Podcast : De Oosterspoorlijn

De Oosterspoorlijn, tussen Amsterdam en Amersfoort, bestaat al 150 jaar. Joost Prinsen neemt ons daarom in twee afleveringen mee naar de Hilversumse heide en volgt het spoor van een gevonden urn. Een verhaal over 'polderjongens' en het voortschrijden van de tijd.

De gevulde urn | deel 1

Een polderjongen vindt de liefde van zijn leven en een prachtige urn in het zand, terwijl hij graaft voor de aanleg van de Oosterspoorlijn. Het is het begin van een bijzonder verhaal.

Beluister hier de aflevering Beluister hier de aflevering

De gevulde urn | deel 2

De urn verhuist naar een vensterbank in een klein Hilversums wachthuisje. Daarna reist het van generatie op generatie, jarenlang. Wat blijft er aan het einde over van het oorspronkelijke verhaal?

Beluister hier de aflevering Beluister hier de aflevering

Aflevering 1

Verteller: Joost Prinsen
Gastsprekers: Paul Schneiders & Sander Koopman
Met medewerking van: Jerry Huisman, Jasper de Kinkelder, Arjan Spoormans, Harro Homan, Maarten Kleingeld, Suzanne van der A & kunstenaarscollectief VISIONAIR ORDINAIR

Aflevering 2

Verteller: Joost Prinsen
Gastsprekers: Sander Koopman, Victor Lansink & Michiel ten Broek
Met medewerking van:Jerry Huisman, Jasper de Kinkelder, Arjan Spoormans, Harro Homan, Karen te Boome, Maarten Kleingeld, Suzanne van der A & kunstenaarscollectief VISIONAIR ORDINAIR

Disclaimer: de verhalen van Oud nieuws zijn gebaseerd op waargebeurde, historische feiten. Sommige personages zijn fictief. Elke overeenkomst of gelijkenis met bestaande personen berust op toeval.

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We werken op en rond spoor en station om Nederland bereikbaar te houden. Daarbij stuiten we met regelmaat op de geschiedenis. Met podcasts als deze willen we historische verhalen ontsluiten en bewaren, terwijl we de mobiliteit in Nederland verbeteren.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers