Podcast : De slag om het Twentekanaal

Loopgraven, een ontplofte munitietrein en een gesneuvelde piloot. Bij voorbereidingen op de bouw van een onderdoorgang in het Achterhoekse Almen, stuitten archeologen van ProRail op een bijzonder verhaal. Het wordt verteld door Joost Prinsen.

Podcast

Op de plek in de Achterhoek, in de buurt van een oude overweg, komt de Nieuw-Zeelandse piloot Raymond J. Cammock tijdens een missie in de Tweede Wereldoorlog om het leven. Luister naar zijn verhaal in De slag om het Twentekanaal.

Beluister de aflevering

Verteller: Joost Prinsen 

Gast: Leon Loman 

Met medewerking van: Jerry Huisman, Niels van der Lee, Suzanne van der A, Jost Lieuwen, Jasper de Kinkelder, Myrthe Wind, Sanne La Grouw, Maarten Kleingeld en Visionair Ordinair.

Wandelroute

Het bijzondere verhaal van Raymond J. Cammock komt óók ter plekke tot leven. In het buitengebied van Almen, aan de Hulzerdijk, kun je een kleine wandeling maken door het bos waar Leon heeft gespeeld in de loopgraven van de Duitsers. Even verderop, bij de Wagenvoortsdijk, vind je de tunnel op de plek waar de overweg was. Die tunnel is vernoemd naar Raymond.

Bekijk de wandelroute

Met medewerking van: Leon Loman (eigenaar terrein), gemeente Lochem en T&A Survey.

Bodemonderzoek

Als spoorbeheerder nemen we de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met archeologische resten in de bodem.

Voordat wij ergens bouwen, onderzoeken we of er waardevolle voorwerpen in de grond zitten.

Lees meer