Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

De Zeeuwse Lijn : Bommen en beton

De Oude Sloelijn, de Nieuwe Sloelijn en de mysterieuze betonnen hutjes langs het spoor. Wat deden die daar? Een oude baas vertelt over niet ontplofte munitie en het schuilen tegen de regen. Joost Prinsen brengt het verhaal in deze podcast op zijn kenmerkende wijze.

1973-2023

De Zeeuwse Lijn bestaat meer dan 150 jaar. In drie bijzondere podcasts vertelt Joost Prinsen het verhaal van een Zeeuwse familie en het spoor dat de geschiedenis verbindt. In het tweede deel: conductrice Martine en de ontmoeting met een krasse reiziger.

Beluister de aflevering Beluister de aflevering

Ga hier naar de andere afleveringen Ga hier naar de andere afleveringen

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We werken op en rond spoor en station om Nederland bereikbaar te houden. Daarbij stuiten we met regelmaat op de geschiedenis. Met podcasts als deze willen we historische verhalen ontsluiten en bewaren, terwijl we de mobiliteit in Nederland verbeteren.

Disclaimer: de verhalen van Oud nieuws zijn gebaseerd op waargebeurde, historische feiten. Sommige personages zijn fictief. Elke overeenkomst of gelijkenis met bestaande personen berust op toeval.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers