Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

De Zeeuwse Lijn : Ik worstel en kom boven

Luctor et Emergo. Ik worstel en kom boven. Nog altijd praten Zeeuwen met moeite over de watersnoodramp en de oorlog. De Zeeuwse Lijn zag het gebeuren: de schermutselingen op het spoor en de zwarte nacht toen het onder water verdween. Joost Prinsen vertelt erover in deze speciale podcast.

1923-1973

De Zeeuwse Lijn bestaat meer dan 150 jaar. In drie bijzondere podcasts vertelt Joost Prinsen het verhaal van een Zeeuwse familie en het spoor dat de geschiedenis verbindt. In het tweede deel: oma Anne en haar kleindochter Martine.

Beluister de aflevering Beluister de aflevering

Ga hier naar de andere afleveringen Ga hier naar de andere afleveringen

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. We werken op en rond spoor en station om Nederland bereikbaar te houden. Daarbij stuiten we met regelmaat op de geschiedenis. Met podcasts als deze willen we historische verhalen ontsluiten en bewaren, terwijl we de mobiliteit in Nederland verbeteren.

Disclaimer: de verhalen van Oud nieuws zijn gebaseerd op waargebeurde, historische feiten. Sommige personages zijn fictief. Elke overeenkomst of gelijkenis met bestaande personen berust op toeval.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers