Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Rails naar de race : Rails naar de race: Teamprestatie van formaat

Het Formule 1-traject is een teamprestatie van formaat! Dat is de hoofdboodschap van Monique de Vos. Deze spil in de communicatie staat ook aan de lat als alles straks níet volgens plan gaat.

Goed geïnformeerd 

"Zandvoort is iets heel bijzonders in mijn takenpakket. Normaal gesproken verzorg ik de omgevingscommunicatie rondom projecten als een stationsverbouwing of maken van een onderdoorgang. Ik zorg dat bewoners -onze buren-, gemeente en aannemer tijdig en goed geïnformeerd worden. Dat doe ik nu natuurlijk ook over de dienstregeling naar de Formule 1, maar hier komt zóveel meer bij kijken!"

Even voorstellen

Wie? Monique de Vos

Functie? Communicatieadviseur bij ProRail

Wat? Omgevingscommunicatie in Randstad Noord

Creatieve oplossingen 

"Ik zorg ervoor dat het werk dat mijn collega’s bij ProRail samen doen, zichtbaar is. We hebben prachtige, creatieve oplossingen verzonnen om de vele treinen naar de Formule 1 op de rails te krijgen. Daar zijn we trots op! Het is nogal wat: er is gewerkt aan planning, infrastructuur, stroom, station, ICT, allerhande noodscenario’s en alternatieve plannen.

Om te vertellen wat we doen en hoe alles loopt, werk ik samen met mijn communicatiecollega’s, woordvoering, publieksvoorlichting. En ook met organisaties buiten ProRail zoals NS, de betrokken gemeentes en de Formule 1-organisatie."

Crisiscommunicatie 

"We gaan er niet vanuit, maar als er in die drie dagen iets gebeurt wat we niet willen, dan staat er een crisiscommunicatieteam klaar. Ook daar zit ik in.

Vorig jaar ging alles perfect. En iedereen heeft er vooral zin in. Het voelt als een uniek uitje in je werk.” 

Rails naar de race

Elf enthousiaste medewerkers van ProRail vertellen in de serie Rails naar de race over hun bijdrage voor duurzaam reizen naar de Dutch Grand Prix. Vijf van hen vertellen er ook in een eigen video over.