Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Rails naar de race : Rails naar de race: Zonder IT geen treinen

Achter al die stalen spoorstaven en bovenleiding gaat een bak informatietechnologie schuil. Bianca Koole en haar collega’s zorgen ervoor dat alle systemen en verbindingen tijdens het Formule 1-weekend feilloos blijven werken.

Geen schop de grond in

“Een goed werkend ICT-systeem cruciaal tijdens de Formule 1 in Zandvoort. Een kleine hickup, bijvoorbeeld in de computers van de verkeersleiding, kan al voor een stremming zorgen waardoor er minder of zelfs helemaal geen treinen meer rijden. En dat willen we natuurlijk niet.

Mijn collega’s en ik hadden de afgelopen maanden contact met de IT-aannemers die werkzaamheden voor ons verrichten. Van 21 augustus tot 28 augustus mag er zowel langs het spoor in de regio van Zandvoort en in de spoorverbindingen daarnaartoe namelijk geen schop de grond in: geen werkzaamheden aan netwerkbekabeling of glasvezel dus. En van de technische ruimtes moeten ze ook afblijven. Ook intern is het niet mogelijk changes uit te voeren. Het zijn namelijk vooral werkzaamheden of veranderingen in de computer- en netwerksystemen die tot problemen kunnen leiden.

Tijdens dit event hebben we ook medewerkers aanwezig in de buurt. Zodat we geen tijd verliezen áls ze ter plaatse moeten zijn. 

Even voorstellen

Wie? Bianca Koole

Functie? Servicelevelmanager bij Network Infra & Housing, ProRail

Wat? Bianca zet IT op pole position

Health check

“Twee weken van tevoren voerden onze eigen collega’s nog een extra controleronde uit. Een soort health check. Inspecteurs kijken naar de hardware: doen alle lampjes en metertjes het, zijn de temperaturen niet te hoog? En natuurlijk monitoren we continu op afstand of de systemen gezond zijn.

Het is echt onwijs gaaf om die voorbereidingen te treffen. En om tijdens het evenement te zien dat alles werkt en de reizigers zonder oponthoud naar de Grand Prix reizen. Ik vraag me weleens af of die enig idee hebben wat wij doen om dit voor mekaar te krijgen. Want zonder IT rijden er geen treinen.”

Bekijk: Bekijk de video!

Rails naar de race

Elf enthousiaste medewerkers van ProRail vertellen in de serie Rails naar de race over hun bijdrage voor duurzaam reizen naar de Dutch Grand Prix. Vijf van hen vertellen er ook in een eigen video over.