Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Waarom beveiligen jullie niet alle overwegen met slagbomen, bellen en lampen?

Veelgestelde vraag

Bij een beveiligde overweg (met slagbomen, bellen en lampen) is er nog steeds sprake van wegen en sporen die elkaar kruisen. Het risico op een aanrijding is niet verdwenen. Daarom heffen we overwegen die nu onbeveiligd zijn liever op. Daarmee is het risico op ongelukken maximaal teruggebracht. Want ook op beveiligde overwegen vinden elk jaar aanrijdingen plaats.

Een onbeveiligde overweg van slagbomen, bellen en lampen voorzien, is een kostbare operatie. Ook vraagt het behoorlijk wat tijd om zo'n installatie te plaatsen. Want als het in gebruik genomen wordt, moet het altijd werken. Zo'n installatie is daarom onderdeel van het veiligheidssysteem van het spoor - met alle bijbehorende controlemechanismen - en dat maakt het complex.

Meer over:

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers