: De kruising van Blauwkapel

Zaterdag 14 mei 2022 reden er diverse historische treinen voor de allerlaatste keer over een bijzonder stukje spoorinfra: de gelijkvloerse kruising bij Blauwkapel in Utrecht. Deze kruising gaat binnenkort gesaneerd worden.

Foto's

Na het delen van deze gebeurtenis op onze social media kanalen, kwamen er meerdere vragen naar de foto's in hoge resolutie. Op deze pagina is het mogelijk om een aantal foto's van de kruising te downloaden.

De foto's zijn gemaakt door fotograaf Stefan Verkerk en zijn uitsluitend voor privé doeleinden te gebruiken. Mocht u één of meerdere van deze foto's wel voor andere doeleinden willen gebruiken, neem dan contact op met de fotograaf. 

Open de foto('s) door op de rode button te klikken. Sla de foto('s) vervolgens op door op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor 'afbeelding opslaan als'.

Klik hier om de foto te openen en op te slaan

Klik hier om de foto te openen en op te slaan

Klik hier om de foto te openen en op te slaan

Laat je spoorwens in vervulling gaan!

Voor veel mensen is het een grote droom om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. En die droom kan tijdens de Spoorwensdagen in vervulling gaan.

Lees meer

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers