Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Aangifte na keren op de overweg

Nieuws

21 augustus 2015

Onverantwoord en levensgevaarlijk. Daarom hebben we aangifte gedaan tegen een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerlen die vrijdag 7 augustus zijn vrachtwagen met gasflessen ging keren op een overweg in Meerssen.

Het is niet verwonderlijk dat dit incident al veel aandacht in de media kreeg. Een vrachtwagen geladen met volle gasflessen waar bijna een trein tegenaan rijdt. Je hebt niet veel verbeelding nodig om je voor te stellen wat voor rampzalige gevolgen dit bij een botsing had kunnen hebben. Voor ons toont het maar weer eens aan hoe belangrijk het is je bij het passeren van een overweg te houden aan de verkeersregels. En ga alsjeblieft nooit, nooit, nooit keren of stilstaan op een overweg.

Aangifte

Hoewel de trein op tijd stil stond, was dit incident voor ProRail te ernstig om het er te bij laten zitten. Daarom hebben we bij de politie aangifte gedaan tegen de chauffeur. Een beroepschauffeur die de verkeersregels hoort te kennen en van wie je beter moet en mag verwachten. Dat het incident goed afliep, was meer geluk dan wijsheid. Al waren veel passagiers wel behoorlijk geschrokken en liep het treinverkeer flinke vertraging op.

Verbeteren overwegveiligheid

ProRail neemt jaarlijks maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Dat blijft noodzakelijk aangezien er nog ieder jaar op overwegen dodelijke aanrijdingen plaatsvinden. Omdat het gedrag hierbij een grote rol speelt, voert ProRail jaarlijks campagnes om mensen te wijzen op het gevaar van roekeloos gedrag: 'Houd je bij het oversteken strikt aan de regels en wacht tot het rode licht is gedoofd en nogmaals: ga nooit, nooit, nooit keren of stilstaan op een overweg!’
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers