Alaaf!

Ook dit jaar houden onze incidentenbestrijders tijdens carnaval weer een oogje in het zeil. In Geitenbok staan ze bij de overweg tijdens de jaarlijkse optocht. En ook in Nölersriek zijn ze dinsdag aanwezig.

ProRail helpt carnavallers veilig oversteken

Controleren van het feestgedruis

Lang niet alle mensen zijn zich bewust van de gevaren van het spoor. Zeker niet wanneer ze ook nog eens flinke slok op hebben. Voor ieders veiligheid houden onze incidentenbestrijders daarom  met carnaval de situatie goed in de gaten zoals zondag in Boxmeer (Geitenbok) en op dinsdag in Cuijk (Nölersriek). Samen met de politie bewaken ze de perrons en surveilleren ze extra langs het spoor. Zo kunnen ze direct ingrijpen wanneer mensen te dicht bij het spoor komen. Dat voorkomt ongelukken en onnodige verstoringen.

Vervoerders

Ook de reizigersvervoerder zoals Veolia en NS zijn tijdens carnaval zeer alert. Op veel stations lopen extra medewerkers rond die in contact staan met het personeel aan boord van de trein. Zo kunnen ze een seintje geven aan de machinist als het heel erg druk is. Die kan dan extra langzaam het station binnenrijden om ongelukken te voorkomen. Gezamenlijk doen we zo ons uiterste best er een mooi, maar vooral ook veilig feest van te maken. En natuurlijk wensen wij iedereen heel veel plezier toe! 

Gepubliceerd op