Fotowedstrijd sloop oude Botlekbrug

Na meer dan 60 jaar verdwijnt de oude Botlekbrug, hét symbool van de uitbreiding van het Rotterdamse havengebied én een stukje spoorhistorie. De oude brug moet plaatsmaken zodat de nieuwe brug afgebouwd en optimaal gebruikt kan worden.
Sloop oude Botlekbrug fotowedstrijd

Al vele mooie foto’s gezien

Op 8 november zijn ProRail en Rijkswaterstaat gestart met de sloop. Als eerste is het val, het hefgedeelte verwijderd. Tijdens dat proces hebben we al veel mooie foto's op social media voorbij zien komen. Dat is dan ook direct de aanleiding voor deze fotowedstrijd.

Zondag 19 november en 3 december is het je kans! 

Je hebt nog twee keer een kans om de sloop van deze bijzondere oude brug op de gevoelige plaat vast te leggen. Zondag 19 november en zondag 3 december staan namelijk de heftorens op de rol om verwijderd te worden.

Wat moet je doen?

Stuur vóór 10 december 2017 jouw mooiste foto van de sloop van de oude Botlekbrug, met onderschrift, naar dit e-mailadres. Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en maakt op 21 december de winnaar bekend. Wil je het ook aan je eigen volgers op social media laten zien? Vergeet ons dan niet te taggen met @ProRail en @Rijkswaterstaat!

Prijs

De mooiste foto belonen we met een middag op stap met professioneel fotograaf, Gerrit Serne. Tijdens deze middag bezoek je met hem een bouwlocatie en geeft hij je tips over hoe een fotograaf de mooiste shots maakt.

Spelregels

Goed om te weten dat er een aantal spelregels zijn: 

  • Je bent amateurfotograaf en ook echt de fotograaf van de foto.
  • De foto moet gaan over de sloopwerkzaamheden.
  • De foto moet gemaakt zijn vanaf openbaar gebied, dus niet op het bouwterrein. 
  • Foto’s die vanuit onveilige posities zijn genomen of met een drone in de no-fly zone, worden uitgesloten van deelname.
  • Door mee te doen aan deze wedstrijd geef je toestemming aan ProRail en Rijkswaterstaat om je gegevens te gebruiken in de communicatie over de wedstrijd en de foto daarna rechtenvrij te gebruiken.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Uiteraard worden projectbetrokkenen uitgesloten van deelname.

Wij kijken uit naar de mooie foto’s, succes!

Gepubliceerd op