Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bus in plaats van trein : Werkzaamheden Leeuwarden

Van 17 juni tot en met 9 juli werken wij aan het spoor in en rond Leeuwarden. Daardoor rijden er minder of helemaal geen treinen naar de stad. Arriva en NS zetten dan bussen in. Ons advies: raadpleeg een reisplanner voor vertrek of kies voor alternatief vervoer.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 juni 2024.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Wat je ervan merkt

Reizigers kunnen tijdens de werkzaamheden niet met de trein reizen tussen Leeuwarden-Harlingen, Leeuwarden-Stavoren en Leeuwarden-Akkrum. Van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni is dat ook niet mogelijk tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Vervoerders Arriva en NS zorgen ervoor dat er (extra) bussen tussen genoemde plaatsen rijden.

Mensen die in Leeuwarden in de buurt van het spoor wonen merken misschien ook wat van de werkzaamheden. We voeren dit project uit met grote machines en zware gereedschappen. Dat kan zorgen voor geluid- en verlichtingshinder. Hou er ook rekening mee dat de spoorwerkers van en naar het bouwterrein moeten: dat zorgt voor meer verkeersbewegingen.

Wat we gaan doen

Er wordt dag en nacht gewerkt aan het spoor. We vernieuwen onder meer sporen, we halen overbodige wissels weg en breiden de bovenleiding uit. Dat doen we allemaal om het spoor 'robuuster' te maken. Dan is er minder kans op storingen. We maken, zo gezegd, het spoor in Leeuwarden klaar voor de toekomst. Bijvoorbeeld om een extra trein te kunen laten rijden van en naar Sneek.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers