Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Ombouw emplacement Leeuwarden

We verbeteren het emplacement Leeuwarden. Dit doen we onder andere door het vernieuwen en het saneren van sporen en wissels. De bovenleiding breiden we uit. Verder bouwen we service- en opstelsporen en verbeteren de drainage en watervoorziening. En we realiseren snelheidsverhoging op het emplacement ten behoeve van de extra trein van en naar Sneek.

De tekst op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 14 december 2023.
Locatie
Leeuwarden
Startdatum
2023
Einddatum
2024

Belast emplacement

Onderdelen van deze ombouw van het emplacement Leeuwarden voeren wij uit in opdracht van de provincie Fryslân. Doordat meer vraag is naar opstel en servicecapaciteit van NS materieel realiseren we vier lange service en opstelsporen met daartussen twee serviceperrons met voorzieningen. We vernieuwen grootschalig het al bestaande spoor maar saneren ook spoor en wissels.

Het spoor wordt zo robuuster wat minder onderhoud en minder kans op storingen oplevert.

Hinder

De hinder van de ombouw proberen we zoveel mogelijk te beperken maar kunnen we niet helemaal voorkomen. In 2023 en 2024 zijn er een aantal kortere en langere perioden waarin zowel overdag als ’s nachts gewerkt wordt. De werkzaamheden die dan plaatsvinden kunnen hinder veroorzaken voor omwonenden.

Blijf op de hoogte Blijf op de hoogte

Verschillende doelen behalen

Door de ombouw van het emplacement en de verschillende projecten die daaronder vallen is het emplacement straks weer helemaal klaar voor de toekomst. Mede daardoor dus ook voordelen voor de treinreiziger.

Live meekijken

ProRail en aannemer Strukton werken vanaf 1 juni tot en met 9 juli aan het spoor in en om Leeuwarden. We vernieuwen onder andere sporen en wissels. Kijk via onderstaande knop live mee met de werkzaamheden.

Bekijk de livestream hier

Gerelateerde projecten

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers