Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorwerk in juni en juli in en om Leeuwarden

Nieuws

7 juni 2024

ProRail en aannemer Strukton werken vanaf 1 juni tot en met 9 juli aan het spoor in en om Leeuwarden. We vernieuwen onder andere sporen en wissels. Hierdoor rijden er minder of geen treinen. Vervoerders Arriva en NS zetten bussen in.

Bussen in plaats van treinen

We werken dag en nacht aan een robuuster spoor. We breiden de bovenleiding uit en bouwen service- en opstelsporen. Ook verbeteren we de drainage en watervoorziening. Tussen 1 juni en 9 juli rijden daarom een aantal korte periodes en één lange periode geen of minder treinen.

Van maandag 17 juni tot en met dinsdag 9 juli rijden er bussen tussen Leeuwarden – Harlingen, Leeuwarden - Stavoren en Leeuwarden - Akkrum. Van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni en op 9 juli rijden er bussen tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. In de periode tussen maandag 3 juni en zondag 16 juni rijden alle treinen volgens dienstregeling. In deze periode wordt het noordelijke deel van het emplacement verbouwd.

Spoorwerkzaamheden op en rond Leeuwarden
Op en rond Leeuwarden werken ProRail en Strukton aan het spoor

Meer informatie

Op de websites van Arriva en NS vind je meer informatie. Vanaf 10 dagen voor reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Ombouw emplacement

We verbeteren het emplacement Leeuwarden. Dit doen we onder andere door het vernieuwen en het saneren van sporen en wissels. De bovenleiding breiden we uit. Verder bouwen we service- en opstelsporen en we realiseren snelheidsverhoging op ten behoeve van een extra trein van en naar Sneek.

Lees meer over dit project Lees meer over dit project

We werken in 2024 vaker en langer aan het spoor dan ooit. Dit brengt steeds meer uitdagingen met zich mee.

Lees hoe we hiermee omgaan Lees hoe we hiermee omgaan

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers