Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Koek uitdelen op station Leeuwarden

Nieuws

17 juni 2024

Reizigers in Friesland werden vanmorgen verrast met een koek bij de treinvervangende bussen. De koeken werden uitgedeeld door Matthijs de Vries (gedeputeerde van de provincie Fryslân), Baukje Zijlstra (teamleider hoofdconducteurs NS), Gerrit de Groot (concessiemanager trein Arriva) en Michel la Faille (projectmanager ProRail), samen met een promotieteam.

Bussen in plaats van treinen

Vanaf 1 juni tot en met 9 juli werken ProRail en aannemer Strukton dag en nacht aan het spoor op het emplacement Leeuwarden. Vanaf 17 juni tot en met 9 juli rijden er daarom geen of minder treinen van en naar station Leeuwarden. Reizigers ondervinden hier hinder van. NS en Arriva zetten bussen in. De reistijd is daardoor langer.

Lees meer over de werkzaamheden op het emplacement van station Leeuwarden Lees meer over de werkzaamheden op het emplacement van station Leeuwarden

Geoliede ochtendspits

De eerste treinvrije ochtendspits verliep geolied, vertelt projectmanager Michel. “In de stationshal waren nauwelijks mensen en er viel geen onvertogen woord. Dat laat zien dat reizigers op de juiste manier zijn geïnformeerd. Deze treinvrije periode is zorgvuldig voorbereid.”

Intussen is de kop eraf: De eerste twee weken aan werkzaamheden zijn achter de rug. Michel: “Op dit moment werken we aan grote infrastructurele wijziging op het emplacement. Daarvoor hebben we nog 22 dagen heel hard, dag en nacht werken voor de boeg.”

De komende drie weken rijden er treinvervangende bussen
De komende drie weken rijden er treinvervangende bussen

Reisinformatie

Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op de websites van Arriva en NS. Vanaf 10 dagen voor de reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Raadpleeg reisplanner Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers