Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

: Compensatie Calandbrug

Automobilisten, fietsers en voetgangers kunnen de Calandbrug bij Rozenburg voorlopig niet gebruiken. De brug heeft onderhoud nodig en dat is een grote en omvangrijke klus. Rijkswaterstaat, die eigenaar van brug is, heeft besloten om scheepvaart doorgang te bieden en voor het overige verkeer omleidingsroutes in te stellen.

Compensatie busvervoer

ProRail, de beheerder van de brug, compenseert de kosten voor het busvervoer met bestemming of vertrekpunt Rozenburg. De compensatie geldt voor mensen die incidenteel met de bus reizen en voor abonnementhouders. Het maximaal te compenseren bedrag is drie euro per enkele reis met een maximum van zes euro per dag.

Op een speciale website vind je alle informatie over deze compensatieregeling. Heb je nu al vragen? Bel dan 085-1850333.

Ga naar de website

Omrijden

Het wegverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel. Gevaarlijke stoffenvervoer en langzaam verkeer kan omrijden via het onderliggende wegennet, de route over de Rozenburgsesluis, dus de Theemsweg en de Neckarweg. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets- en voetpaden langs dezelfde route. Voor de fietsers zijn extra verkeersregelaars aanwezig op de omleidingsroute.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers