Calandbrug defect: buskosten gecompenseerd

Nieuws

11 juni 2022

De Calandbrug is sinds 10 mei defect. Daardoor moeten fietsers en voetgangers omreizen. Vanaf zaterdag 11 juni compenseert ProRail de kosten voor het busvervoer met bestemming of vertrekpunt Rozenburg.

Kapotte lagers

Het defect aan de Calandbrug werd op 10 mei geconstateerd. De kapotte lagers bij het omloopwiel zorgen ervoor dat de brug niet meer veilig bediend kan worden. De brug staat open zodat scheepvaartverkeer naar de Brittanniëhaven wel doorgang kan vinden. Snelverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel, langzaam verkeer moet omrijden via de Theemsweg en de Neckarweg. Dat is een flinke omweg.

De compensatie geldt voor mensen die incidenteel met de bus reizen en voor abonnementhouders. Het maximaal te compenseren bedrag is drie euro per enkele reis met een maximum van zes euro per dag.

Alle informatie

Op een speciale website vind je alle informatie over deze compensatieregeling. Daar staat ook de activatiecode voor de app en een duidelijke handleiding. Heb je andere vragen? Je kunt ook bellen: 085-1850333.

Ga naar de website

Vergoeding via app

Gebruikers van de bus kunnen de Fynch-app downloaden. Hiermee kunnen de gemaakte kosten achteraf gecompenseerd worden. Bij gebruik van de bus dient dus nog steeds in- en uitgecheckt te worden. Hoewel de compensatie van maximaal drie euro per enkele reis op 11 juni start, duurt het nog even voordat de vergoeding daadwerkelijk aangevraagd kan worden.

De Fynch-app is te vinden in Google Play en in de Apple App Store.

Google Play (voor Android)

Apple App Store (voor iOS)

Herstel Calandbrug

De reparatie van de Calandbrug gaat zeer waarschijnlijk enkele maanden duren. Het herstellen is een omvangrijke klus. Tot die tijd blijft de brug om veiligheidsredenen dicht voor het wegverkeer. ProRail betreurt de ontstane situatie.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers