Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Categorie: Openbaar

Station Groningen

  • Datum:8 juni 2024 - 8 juni 2024
  • Tijd:10:00 - 16:00 uur
  • Locatie:Groningen

Bouwkuip station Groningen opent bouwhekken

Daal af tot in de diepte van het nieuwe station Groningen! Neem een kijkje in de bouwkuip op station Groningen en zie de eerste contouren van het gloednieuwe station steeds meer vorm krijgen. Langs een wandelroute over het hele bouwterrein, zie je het werk dat aannemer Strukton Civiel het afgelopen jaar heeft verzet. Op verschillende plekken langs de looproute staan mensen om vragen te beantwoorden.

Naast de looproute over het terrein en door de bouwkuip, zorgen we voor wat leuks te doen voor de jongste bezoekers. Zij kunnen hun eigen insectenhotel of vogelhuisje beschilderen, zich vermaken op een grote zandbult en hun skills testen op bouwmachines. Wij zorgen voor wat lekkers.

Het terrein wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt, maar het blijft een bouwterrein. Zorg voor stevig schoeisel. Het terrein is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter ben zijn of een rolstoel gebruiken. Er zijn geen parkeerplaatsen, dus kom op de fiets, lopend of parkeer elders.

Bekijk hier alle details over het programma Bekijk hier alle details over het programma

Dag van de bouw: zelf een graafmachine besturen
Dag van de bouw: zelf een graafmachine besturen

Het project

We maken station Groningen klaar voor de toekomst. Met aanpassingen aan sporen en stations tussen Haren en Groningen versterken we Groningen als goed functionerend OV-knooppunt en zorgen we voor een goede bereikbaarheid van de stad en regio. Het groeiende aantal reiziger per trein, bus fiets en te voet kan straks nog comfortabeler, sneller en gemakkelijker hun bestemming bereiken. Het mooiste station van Nederland wordt naast de toegangspoort tot de stad ook het kloppend hart van de regio.

Lees hier alles over dit project Lees hier alles over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers