Evenementen : Week van de Circulaire Economie

Tijdens de Week van de Circulaire Economie biedt ProRail van maandag 1 tot en met vrijdag 5 februari dagelijks een online programma aan met webinars over de vraag “Wat is de duurzame en circulaire toekomst van het Nederlandse spoor?”

  • Stapelplaats voor spoormaterialen die opnieuw gebruikt kunnen worden
    Stapelplaats voor spoormaterialen die opnieuw gebruikt kunnen worden
  • Onze opgave is een volledig CO2-neutrale voetafdruk in 2050
    Onze opgave is een volledig CO2-neutrale voetafdruk in 2050
  • Op station Barneveld Noord hebben we diverse circulaire principes toegepast
    Op station Barneveld Noord hebben we diverse circulaire principes toegepast

Circulair denken en doen

Samen met Bureau Spoorbouwmeester, NS Stations, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat geven we in vijf ochtenden bij Pakhuis de Zwijger inzicht in het circulaire denken en doen van de Nederlandse spoorsector en spreken we met een brede vertegenwoordiging van betrokken overheden, marktpartijen en studenten over de transitie naar een klimaatneutrale en duurzame spoorsector.

We gaan hierbij in op de rol van de opdrachtgever en de samenwerking met de markt, de resultaten van circulair ontwerpen en bouwen, de circulaire transitie met niet-circulaire materialen, andere financieringswijzen en de mislukkingen en successen tot zo nu toe, met de lessen die we hieruit hebben geleerd.

De opgave

De opgave is helder: een volledig CO2-neutrale voetafdruk van de spoorsector in 2050 op het vlak van emissie, energie en materialen. We moeten dus bewuster omgaan met beschikbare materialen. Daarom zetten we in op volledig circulair materiaalgebruik bij het spoor en de stations. Het programma van de webinars is hieronder terug te vinden bij het Platform Het Circulaire Station. Dit Platform heeft als doel alle informatie over de circulaire opgave van de spoorsector te bundelen.

Bekijk het programma

Week van de Circulaire Economie

Door het hele land organiseren bedrijven, overheden en professionals in de eerste week van februari evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat we met elkaar daarvan kunnen leren. Goede voorbeelden krijgen een podium en we leren van gemaakte fouten. Samen zetten we zo flinke stappen richting een duurzame samenleving.

Bekijk: eek van de Circulaire Economie: de seminars ( (klik rechtsboven in het videoscherm voor alle seminars)

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers