Station Almere Centrum krijgt doek op het dak

Geen dakbedekking dus maar doekbedekking. ProRail begint deze week met het aanbrengen van doek op een deel van de perronkap van station Almere Centrum. Het gaat om ongeveer 1000 m2 aan de noordwestelijke kant. Het doek is een tijdelijke oplossing en verwijst alvast naar de komende vernieuwing van het station.
De nieuwe doekbedekking van station Almere Centrum
De nieuwe doekbedekking van station Almere Centrum

Het groenste station van Nederland

Het station Almere Centrum is het grootste intercitystation aan de Flevolijn en heeft daarmee een belangrijke functie in het openbaarvervoernetwerk van de stad en de regio. Deze functie zal ook na 2025 nog verder ontwikkelen door de groei van Almere en de verdere uitbreiding van het vervoersnetwerk van de randstad. De gemeente, NS, ProRail en de provincie Flevoland hebben daarom afgesproken om in de periode tot 2022 samen aan de slag te gaan met het verbeteren van het station en de daarbij horende pleinen. Wat er precies gaat gebeuren is nog onderwerp van gesprek, maar er zijn tal van mogelijkheden om het station aantrekkelijker te maken. Denk aan de perrons, de stationshal, de liften, de fietsenstallingen, de toegangen, de verlichting en de omliggende pleinen. Of aan het gebruik van frisse kleuren en veel groen. Straks is Almere Centrum zelfs het groenste station van Nederland.

Glasplaten vervangen door doek

Tijdens de hevige storm op 18 januari jl is een aantal glasplaten uit de noordwestelijke perronkap gewaaid. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. In verband met de veiligheid wordt een groot deel van de glasplaten nu vervangen door doek.

Gepubliceerd op maandag 26 maart 2018
 

Gepubliceerd op