Glasplaten op station Almere worden vervangen

Nieuws

Gepubliceerd op 8 februari 2018 - Laatste update: 16 augustus 2020 13:39 uur

Op donderdag 8 februari start de vervanging van een groot aantal glasplaten in de noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum. Tijdens de hevige storm op 18 januari zijn ruim 50 glasplaten losgekomen uit de kapconstructie. In verband met de veiligheid worden de glasplaten nu vervangen door een constructie met doek.

2600 glasplaten van draadglas

De afgelopen tijd is in toenemende mate gebleken dat de kap in Almere kwetsbaar is bij de hoge windsnelheden waaraan zij wordt blootgesteld. Daarom bewaken we de conditie van de kap continu en wordt er tegelijk hard gewerkt aan een solide en toekomstbestendige oplossing.
Tijdens en na de storm van 18 januari jl. is een groot aantal glaspanelen uit de noordwestwand van de kap geblazen. In de afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met de gemeente en besloten om per direct alle glasplaten in dit deel van de kap zo snel mogelijk te vervangen. Er komt een tijdelijke constructie en intussen wordt nagedacht over een definitief ontwerp. De werkzaamheden aan de kapconstructie beginnen op donderdag 8 februari en zullen ongeveer twee maanden in beslag nemen. Een deel van het station is afgezet in verband met de werkzaamheden.
 

Meer over:

Meer nieuws

Stem op ProRail.nl

Onze website is genomineerd voor de felbegeerde titel Website van het Jaar. Help je ons aan deze mooie publieksprijs?

Breng hier je stem uit

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers