Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

1200 ton beton verschuiven in Rijswijk

Nieuws

7 mei 2020

ProRail werkt in het weekend van 8 tot en met 10 mei samen met Strukton aan een grote ‘schuifoperatie’ in Rijswijk. Een betonnen kolos van 1200 ton wordt met hydraulische cylinders onder het spoor geduwd en vormt daarmee het dak van een nieuwe spooronderdoorgang.

De nieuwe spooronderdoorgang in Rijswijk verbindt straks nieuwe woonwijken aan weerskanten van het spoor. Overweg ’t Haantje kunnen we dan afsluiten. Dat is veiliger, en zorgt voor een betere doorstroming.

PHS Rijswijk-Rotterdam

De werkzaamheden zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk-Rotterdam. Een project om het spoor tussen Rijswijk en Rotterdam aan te passen zodat er op dit traject meer treinen kunnen rijden; per richting acht intercity’s en zes sprinters. Dan hoef je niet meer op de klok te kijken, de volgende trein komt binnen een paar minuten voorrijden.

Webcam

Live meekijken met de werkzaamheden kan via de webcam. Het inschuiven start op zaterdagmorgen 9 mei rond 07.00 uur en duurt ongeveer tweeëneenhalf uur.

Verderop op het traject

We zijn in het weekend op meer plekken aan het werk. Zo werken we verder aan de spoorbrug over de Kerstanjewetering, waar we in het weekend van 18 en 19 april twee nieuwe brugdelen succesvol hebben ingehesen . Op Delft Campus brengen we funderingspalen en damwanden aan in het spoor, ter voorbereiding op een vergelijkbare inschuifoperatie van een spoordek op 20 en 21 juni.  

Reizen met de trein

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag Hollands Spoor en Schiedam. NS zet bussen in. Vanwege de landelijke maatregelen rond het coronavirus geldt momenteel: reis alleen als het echt moet. Ga goed voorbereid op reis en plan uw reis kort voor vertrek. Kijk op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900-9292 (€0,90 eurocent per minuut).

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers