Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

16 dagen werk rond Hoogeveen voorbij

Nieuws

23 mei 2022

In de vroege ochtend van maandag 23 mei reden de treinen weer tussen Meppel en Groningen. ProRail werkte 16 dagen dag en nacht door om de werkzaamheden rond Hoogeveen af te ronden.

Spoor en station vernieuwd

Verschillende stukken spoor op het traject tussen Meppel en Beilen zijn vernieuwd. We vernieuwden de spoorstaven, het ballastgrind, de dwarsliggers en de bovenleiding. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor veilig en betrouwbaar te houden voor het toenemende treinverkeer. Ook vernieuwden we de bevloering van verschillende overwegen op het traject.

Station Hoogeveen heeft een update gekregen. De perrons zijn er volledig vernieuwd en de toegang van de stationshal vanaf het perron is aangepast. Wachten op de trein is aangenamer door nieuwe wachtruimtes en stationsmeubilair. De liften op het station zijn nog niet klaar. Naar verwachting kunnen deze eind juli gebruikt worden.

 • Op het hele station wordt hard gewerkt
  Op het hele station wordt hard gewerkt
 • De perrontegels worden aangevoerd met een krol (kraan op lorries)
  De perrontegels worden aangevoerd met een krol (kraan op lorries)
 • De entree van station Hoogeveen is vernieuwd
  De entree van station Hoogeveen is vernieuwd
 • Nieuwe keerwanden voor de perrons
  Nieuwe keerwanden voor de perrons
 • Voorbereiding verleggen Spoorboog: nieuwe kabels en leidingen
  Voorbereiding verleggen Spoorboog: nieuwe kabels en leidingen
 • Voorbereiding verleggen spoorboog: aanpassingen aan het viaduct over de A28
  Voorbereiding verleggen spoorboog: aanpassingen aan het viaduct over de A28

Spoorboog later verlegd

We hebben zo veel mogelijk voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het verleggen van de spoorboog in Hoogeveen. Het spoorviaduct over de A28 is nu klaar voor de verlegging en we legden de nieuwe kabels en leidingen. Maar als gevolg van materiaaltekort konden we de spoorboog helaas nog niet verleggen. Dat betekent dat er nog een periode met werkzaamheden nodig is. Samen met de betrokken partijen kijkt ProRail naar een nieuw moment. Hierbij speelt mee dat we zekerheid moeten hebben dat alle materialen leverbaar zijn.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers