'180 jaar spoor' #6: Treinenfan Hidde

Nieuws

29 augustus 2019

Treinfan Hidde

Bekijk: 180 jaar spoor #6: Treinenspotter Hidde

180 jaar spoor 

Lang, lang geleden wilde Nederland, net als het Verenigd Koninkrijk en België, ook graag spoorwegen. In 1831 bedacht Nederland een plan om spoorlijnen aan te leggen tussen de havens van Amsterdam, Rotterdam en Duitsland. Dat plan ging toen niet door. In 1839 werd de allereerste spoorlijn wel geopend tussen Amsterdam en Haarlem. Op 20 september 1839 reed daar de allereerste trein op de spoorlijn Amsterdam - Haarlem. De geschiedenis van de spoorwegen in Nederland begon daarmee alweer 180 jaar geleden. ProRail viert het dit jaar op social media met leuke video's en foto's over deze geschiedenis. 

Videoserie

We zijn gestart met een aflevering over het Spoorwegmuseum en bezochten daarna grote verzamelaar Ferdinand. Ook gingen we op pad met een grote treinenfan en lang bij kleinere modeltreinbouwers. Bekijk alle video's uit de deel 1 van de serie op het YouTube-kanaal van ProRail. In september start ProRail met deel 2 van de videoserie, waarbij we dieper ingaan op de historie. 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers