Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

75 gevaarlijke overwegen aangepakt

Nieuws

2 juni 2021

De aanpak van Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) komt steeds verder in uitvoering. Deze week heffen we weer vier van dit type gevaarlijke overwegen op.

Lochem en Ommen

In de gemeente Lochem gaat het om de overwegen Hulzerdijk, Wagenvoortsedijk en Binnenweg. In de gemeente Ommen heffen we NABO De Junne op. De teller komt daarmee op 75 opgeheven openbare NABO.

Ook steeds meer overeenkomsten

De aanpak van overwegen vereist overleg met veel partijen. We bereiken gelukkig steeds meer akkoorden. Voor eind 2023 pakken we de laatste openbare NABO aan.

Op naar de 100

Dit jaar staan er nog zo’n 25 NABO op de planning om te worden aangepakt. De meeste sluiten we af en heffen we op. De beste overweg is een opgeheven overweg. Voorbeelden daarvan zijn een particuliere overweg in Beesd en één in Soest. Voor het najaar staat een groot aantal NABO op de planning om aan te pakken, waarvan maar liefst zes in Winterswijk. Bij hoge uitzondering bouwen we enkele overwegen om, naar overwegen mét bomen, bellen en lampen. Begin 2022 willen we dat de teller op 100 aangepakte NABO staat.

In opdracht van I&W

ProRail heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 180 openbare onbeveiligde overwegen in een programma ondergebracht om ze zo snel mogelijk aan te pakken. In de afgelopen periode hebben we weer een groot aantal NABO onder handen genomen. Per overweg is de puzzel steeds weer anders, maar door intensieve samenwerking met onze stakeholders behalen we goede resultaten. Dankzij dit programma neemt de veiligheid voor weg- en treinverkeer toe.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers