Negen dagen werk in Zutphen

Nieuws

10 februari 2022

Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 februari vernieuwen we het spoor op en rond station Zutphen. Door het spoor te vernieuwen zorgen we ervoor dat het spoor in goede conditie blijft en weer vele jaren mee kan. Tijdens de werkzaamheden zetten NS, Arriva en Keolis vervangend busvervoer in.

Spoorvernieuwing

In Nederland rijden steeds meer treinen. Spoorvernieuwing is nodig om het spoor nu en in de toekomst veilig en betrouwbaar te houden voor dit toenemende treinverkeer. Aannemer BAM vernieuwt de spoorstaven, het ballastgrind en de dwarsliggers. Ook werkt de aannemer aan de bovenleiding. Bovenleidingen worden van tijd tot tijd vervangen om breuken door slijtage te voorkomen. Om het werk goed, snel en veilig uit te voeren werken we dag en nacht door.

Gevolgen voor het treinverkeer

NS, Arriva en Blauwnet raden reizigers aan voor vertrek de reisplanner of NS-app te raadplegen en rekening te houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.

Raadpleeg een reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers