Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Aanrijding in Berghem tussen trein en carnavalswagen

Nieuws

12 februari 2024

Door een aanrijding tussen een Sprinter en een carnavalswagen, zondagavond 11 februari, op een beveiligde overweg in Berghem is er geen treinverkeer mogelijk tussen Oss en Wijchen.

Onderzoek

Bij het ongeluk raakte de machinist gewond. Die is naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de politie. ProRail wenst de gewonde machinist veel sterkte. Treinreizigers bleven ongedeerd. Incidentenbestrijders van ProRail evacueerden de honderd reizigers die in de trein zaten.

De overweginstallatie is zwaar beschadigd door het ongeval. Reparatie daarvan moest vannacht op zich laten wachten in verband met onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV). Pas na dit onderzoek kunnen Incidentenbestrijders van ProRail beginnen met bergingswerkzaamheden van de Sprinter en van de brokstukken van de carnavalswagen.

Aanrijding bij Berghem
Aanrijding bij Berghem

​Herstel

Na de bergingswerkzaamheden kan de aannemer een plan maken voor reparatie van de overweg. De prognose voor herstel in de reisplanner van NS stond maandagmorgen voorlopig op 12.00 uur. Maar onze spooraannemer kan pas na de schouw een goede inschatting maken van hoe lang het herstelwerk gaat duren.

Check de reisplanner Check de reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers