Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Aan de slag tussen Zevenbergen en Zevenbergschenhoek

Nieuws

4 juni 2021

ProRail voert deze zomer intensieve spoorwerkzaamheden uit op het spoordeel tussen Zevenbergschenhoek en Zevenbergen. Bijzonder is dat we diep de grond in gaan, om ervoor te zorgen dat het spoor bij Zevenbergen de komende jaren er weer robuust bij ligt. Tussen vrijdag 23 juli en maandag 9 augustus rijden er op dit stuk spoor geen treinen.

Grondige spoorvernieuwing

Drie jaar geleden hebben we ook gewerkt aan dit deel van het spoor. Dat was met een nieuwe methodiek die niet het gewenste resultaat opleverde. Het spoor bleek erg onderhoudsgevoelig. We moesten hier regelmatig, soms maandelijks, onderhoud uitvoeren.

  • Overweg tussen Zevenbergschenhoek en Zevenbergen
    Overweg tussen Zevenbergschenhoek en Zevenbergen
  • Overweg tussen Zevenbergschenhoek en Zevenbergen
    Overweg tussen Zevenbergschenhoek en Zevenbergen

Duurzamer

Daarom voeren we nu deze grondige spoorvernieuwing uit. Over een lengte van 3,6 kilometer wordt een gat van 1.75 meter gegraven. Dat gat vullen we met een drainagesysteem en zand. Daarna plaatsen we de ballast en bouwen we het spoor op. Onderzoek wijst uit dat we door deze aanpak waarschijnlijk lange tijd geen herstelwerkzaamheden meer hoeven te verrichten op het spoor. Daarnaast maken we ook dit weer een duurzamer spoor.

Hinder

ProRail kiest ervoor de werkzaamheden in één keer aan pakken. Dat scheelt qua overlast in tijd. Helaas heeft het wel tot gevolg dat ten tijde van die werkzaamheden omwonenden hinder gaan ervaren van het geluid van de werkzaamheden en het bouwverkeer. De komende tijd informeren we hier de omgeving over en proberen we alle vragen hierover zo goed mogelijk te beantwoorden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers