Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Aangepaste dienstregeling door werk op Den Haag Centraal

Nieuws

21 juni 2024

ProRail werkt samen met aannemer BAM op 22 en 23 juni aan de sporen 1 tot 4 van station Den Haag Centraal. De dienstregeling richting Den Haag HS en Den Haag Ypenburg is daarom dit weekend aangepast. De werkzaamheden zijn onderdeel van de grote vernieuwing en herinrichting van het emplacement.

Betrouwbaardere dienstregeling

De werkzaamheden voeren we de komende jaren stapsgewijs uit tijdens buitendienststellingen. In juni en juli werken we in het weekend van 22 en 23 juni, 9 dagen van 13 tot 22 juli en in het weekend van 27 en 28 juli. De planning van de overige buitendienststellingen vind je hier.

Op 22 en 23 juni werken we onder andere aan kabels en leidingen en aan treinbeveiliging. We verplaatsen bovenleidingspalen en plaatsen nieuwe funderingen voor die palen. Gemeente Den Haag voert herstelwerkzaamheden uit aan het beton van het busplatform.

Ga voorbereid op reis

Vanwege de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Den Haag Centraal en Den Haag HS en Den Haag Ypenburg van zaterdag 22 juni 05.00 uur tot maandag 24 juni 02.00 uur. NS zet bussen in tussen Den Haag Centraal en Den Haag Ypenburg. Plan je reis kort voor vertrek in de NS reisplanner of raadpleeg de app.

Ombouw emplace­ment

Met een nieuwe sporenlay-out op Den Haag Centraal wordt het mogelijk om straks meer treinen te rijden. De rijsnelheid kan worden verhoogd en de betrouwbaarheid van de dienstregeling wordt beter. Voor jou als reiziger betekent dat nog makkelijk en prettiger reizen tussen Den Haag en andere steden zoals Leiden, Gouda en Rotterdam.

Lees meer Lees meer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers