Aanrijding met fietser op overweg in de gemeente Oisterwijk

Nieuws

18 juli 2020

Op een overweg op de Laag Heukelomseweg in Heukelom, gemeente Oisterwijk, heeft op zaterdag 18 juli een aanrijding plaatsgevonden tussen een trein en een fietser. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Het gaat om een overweg die beveiligd is met bomen, bellen en lichten.

Door de aanrijding zijn drie treinen gestrand. Twee daarvan kunnen zelfstandig wegrijden. De ongeveer honderd reizigers van een derde trein zijn door incidentenbestrijders van ProRail geëvacueerd.

De trein die bij het ongeval betrokken was bleef het detectiesysteem van een andere overweg, aan de Heukelomseweg in Oisterwijk, activeren. Deze ging daardoor in storing. Dat betekent dat deze lange tijd gesloten bleef. ProRail heeft BOA's ingezet om de orde en veiligheid te handhaven.

Raadpleeg een reisplanner

Vanwege de aanrijding was er lange tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Oisterwijk. Reizigers werd aangeraden een reisplanner te raadplegen voor vertrek. Vanaf 13:30 uur kon het treinverkeer weer worden hervat.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers