Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Aanrijding tussen trein en vrachtwagen in Leeuwarden

Nieuws

12 januari 2019

In Leeuwarden heeft vrijdagavond omstreeks 19:45 uur een aanrijding plaatsgevonden op een beveiligde overweg tussen een trein en een vrachtwagen. De politie meldt dat 4 treinpassagiers en de machinist lichtgewond zijn geraakt. Het spoor was zwaar beschadigd, maar is inmiddels hersteld. De treinen kunnen weer rijden op dit traject.

Update 08:30 uur

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben incidentenbestrijders van ProRail de beschadigde en ontspoorde trein weer op het spoor gezet en weggesleept. Ook onder de trein is het spoor beschadigd. De reparatie zal zeker tot het einde van de middag gaan duren. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

Update 16:00 uur

Aannemer Strukton Rail heeft alles op alles gezet om het spoor en de beschadigde overweginstallatie zo snel mogelijk te repareren. De werkzaamheden zijn afgerond en het treinverkeer kan weer gebruik maken van het traject.

Voor reizigers

Check de reisplanner van je vervoerder voor actuele reisinformatie.

 
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers