Acties van de baan, cao-akkoord dichterbij

Nieuws

29 april 2021

ProRail, CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals en FNV Spoor hebben op woensdag 28 april met elkaar de mogelijkheden verkend om uit de ontstane situatie rond het cao-proces te komen. Er is daarbij uitgebreid en indringend met elkaar gesproken over de aanleiding en de achtergronden van de op woensdag uitgevoerde actie. ProRail onderkent dat bij de afdeling verkeersleiding al langere tijd sprake is van onderbezetting en onderkent ook de daarmee samenhangende problematiek.

Onderhandelingsresultaat

Het gesprek heeft er toe geleid dat FNV Spoor de aangekondigde acties voor donderdag, vrijdag en zaterdag heeft opgeschort. En dat er toch opnieuw met drie bonden is gekeken naar een aantal regelingen in het eindbod van ProRail. Hieruit is een voorstel gekomen voor een onderhandelingsresultaat.

Dit voorstel om tot een onderhandelingsresultaat te komen wordt door de drie bonden eerst met hun kaderleden besproken. Het blijft voor ProRail van groot belang om een cao te ondertekenen met zowel CNV Vakmensen, VHS Railprofessionals als FNV Spoor. Wanneer er met hen daadwerkelijk een definitief onderhandelingsresultaat is bereikt, zal daarover worden gecommuniceerd.

Voorgelegd aan de leden

Een eventueel definitief onderhandelingsresultaat zal vervolgens door de vakbonden met een positief advies worden voorgelegd aan hun leden. Afgesproken is dat in dat geval de uitslag hiervan uiterlijk 17 mei aan ProRail wordt teruggekoppeld. Dat is het moment dat duidelijk wordt of alle partijen een nieuwe cao afspreken.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers