Afsluiting onderdoorgang Marsweg voor autoverkeer duurt langer

Nieuws

3 oktober 2019

De onderdoorgang bij de Marsweg in Zwolle blijft afgesloten voor autoverkeer tot woensdag 9 oktober. Door ernstige regenval, kan de weg niet zoals gepland aanstaande maandag open. Woensdag is de Marsweg weer te gebruiken voor autoverkeer. Voor fietsers is de onderdoorgang zoals gepland afgesloten tot eind oktober.

Heftige regenval

Afgelopen week hebben we te maken gehad met veel regenval. Hierdoor kwam veel water onder in de bak te staan, waardoor de werkzaamheden niet konden doorgaan als gepland. Onder andere het storten van beton heeft vertraging opgelopen. Er was een buffer in de planning voorzien, maar deze was helaas niet voldoende voor de weersomstandigheden waarmee we te maken hebben gehad. We streven er naar om de weg dinsdag weer te openen, maar gezien de weersverwachtingen kunnen we niet met zekerheid zeggen of dit lukt.

Aanpassing viaduct Marsweg

Het spoorviaduct over de Marsweg wordt verbreed vanwege de uitbreiding van de sporen tussen Zwolle en Herfte van twee naar vier. Vanwege de verdubbeling van de sporen, is ook uitbreiding nodig van de tussenliggende bruggen en spoorviaducten die kruisen met autowegen en fietspaden. Eén van die spoorviaducten is het viaduct over de Marsweg. Hier komen twee nieuwe viaducten aan de zuidkant van het bestaande spoorviaduct: een spoorviaduct en een fietsviaduct. Hiervoor moest eerst het bestaande fietsviaduct aan de zuidzijde gesloopt worden. In november 2019 en in het voorjaar 2020 wordt de Marsweg nog tweemaal een weekend afgesloten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers