Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Almere Centrum heeft nieuwe perronkap

Nieuws

30 april 2018

De noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum heeft een vrolijke nieuwe dakbedekking. Bijna 1000 vierkante meter doek verwijst naar de komende vernieuwing van het station. Almere Centrum wil straks het groenste station van Nederland worden.

ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt

Station Almere Centrum is het grootste intercitystation aan de Flevolijn en heeft daarmee een belangrijke verbindende functie in het openbaarvervoernetwerk van de stad en de regio. Deze functie zal ook na 2025 nog verder ontwikkelen door de groei van Almere en de verdere uitbreiding van het vervoersnetwerk van de randstad. De gemeente Almere, NS, ProRail en de provincie Flevoland gaan in de periode tot 2022 samen aan de slag met het verbeteren van het station en de daarbij horende pleinen.

Groenste station van Nederland

Wat er precies gaat gebeuren is nog onderwerp van gesprek, maar er zijn tal van mogelijkheden om het station aantrekkelijker te maken. Denk aan de perrons, de stationshal, de liften, de fietsenstallingen, de toegangen, de verlichting en de omliggende pleinen. Of aan het gebruik van frisse kleuren en veel groen. Straks is Almere Centrum zelfs het groenste station van Nederland.

Glasplaten in perronkap vervangen door doek

Tijdens de hevige storm op 18 januari jl is een aantal glasplaten uit de noordwestelijke perronkap van station Almere Centrum gewaaid. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. De glasplaten zijn vervolgens verwijderd en vervangen door stevig en kleurrijk doek. Het doek is een tijdelijke oplossing.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers