App om het wachten te verzachten

Nieuws

27 maart 2023

Om te onderzoeken of het aanbieden van gratis tijdschriften, lees- en luisterboeken bijdraagt aan het verbeteren van de wachtervaring op stations, bieden NS en ProRail vanaf 1 april de gratis app Wait aan. De proef vindt plaats op de stations in Lochem, Goor en Delden.

Locatiegebonden

Met de app Wait kunnen reizigers op deze stations gratis toegang krijgen tot de populairste tijdschriften, lees- en luisterboeken. De inhoud van de app is alleen zichtbaar op de deelnemende stations. Na het verlaten van het station blijft de inhoud nog 5 minuten zichtbaar. De app is te vinden in de Google Playstore of App Store van Apple. 

Om toegang te krijgen tot de inhoud van de app moeten gebruikers hun locatie delen omdat de mogelijkheid tot het gratis lezen van bijvoorbeeld tijdschriften alleen op de genoemde perrons mogelijk is. De proef start in april 2023 en eindigt in december van dit jaar. Op basis van de uitkomsten bepalen ProRail en NS of de app ook op andere stations ingezet gaat worden.

Meer over de app Meer over de app

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers