Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Autoverkeer binnenkort door de tunnel

Nieuws

29 oktober 2018

In september 2017 begonnen de werkzaamheden aan de aanleg van de onderdoorgang in de Oostriklaan met de aanpassingen aan de Holterweg. Binnenkort kan het autoverkeer al door de tunnel.

Werkzaamheden en afsluiting Oostriklaan

Voor het zover is passen we eerst de Oostriklaan aan. Van vrijdag 16 november, 20:00 tot 19 november, 05:00 vinden er aaneengesloten werkzaamheden plaats aan de weg. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanbrengen en frezen van asfalt, het aanbrengen van lussen in de weg, aanleg van riolering en verlichting en wijzigingen aan de verkeersregelinstallatie.  Vrachtwagens zorgen voor de aan- en afvoer van zand en asfalt. Tijdens deze werkzaamheden is de Oostriklaan afgesloten voor het verkeer. Met gele borden zal een omleidingsroute worden aangegeven. 

Na het weekend rijdt het autoverkeer door de nieuwe tunnel. Fietsers en voetgangers maken tot februari 2019 nog gebruik van de (oude) route over de spoorwegovergang.

  • Tijdens dit weekend is de Vlinderparkweg bereikbaar via een noodweg bij de rotonde;
  • Het Koggeschip/Karveel blijft tot en met zaterdagavond bereikbaar vanaf de Holterweg, vanaf zaterdagavond wordt het verkeer omgeleid via de Stationsweg;
  • Na het weekend is het niet meer mogelijk om vanaf de Oostriklaan af te slaan naar de Oostriksweg, wel is het mogelijk om vanaf de Oostriksweg de Oostriklaan op te rijden. De panden aan de Oostriksweg zijn vanaf dat moment alleen bereikbaar via de Stationsweg en Colmschaterstraatweg;
  • Na het weekend is ook de nieuwe afslag vanaf de Oostriklaan naar het Koggeschip/Karveel definitief. Verkeer van en naar het Koggeschip/Karveel gaat via deze afslag. Verkeer dat vanaf het Koggeschip/Karveel naar de Holterweg wil, zal eerst rechtsaf richting de rotonde Leonard Springer moeten om daarna via de tunnel terug te rijden naar de Holterweg. Deze situatie duurt tot het viaduct over de tunnel aan de zuidzijde gereed is (februari 2019).

Damwanden verwijderen

Vanaf woensdag 31 oktober verwijderen we de damwanden van de zuidelijke bouwkuip. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07:00 en 19:00 uur en duren ongeveer twee weken. De werkzaamheden veroorzaken geluid- en of trillingshinder.
Wij begrijpen dat dit vervelend voor omwonenden kan zijn. Onze mensen proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Vanuit oogpunt van zorgvuldigheid wordt het bouwproces nauwlettend gevolgd met meetapparatuur dat op panden in de nabijheid is aangebracht.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers