Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Treinverkeer rond Gouda weer opgestart

Nieuws

30 november 2021

Door een beschadigde bovenleiding was er vanaf dinsdagmiddag 30 november zeer beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Gouda. Het treinverkeer is woensdagochtend 1 december om 08:00 uur weer opgestart.

Update | 01-12-2021

Er is de hele nacht en een gedeelte van de ochtend (1 december) gewerkt aan de herstelwerkzaamheden. Deze werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. De gestrande trein is weggesleept en de schade aan de bovenleiding is hersteld. Daardoor is vanaf ongeveer 08:00 uur het treinverkeer weer opgestart.

Update | 30-11-2021

De reizigers in de gestrande trein zijn geëvacueerd en door een andere trein meegenomen naar een station. 

De werkzaamheden aan de bovenleiding gaan in ieder geval de rest van de avond en nacht duren. Dat betekent dat de rest van de dag het treinverkeer ernstig verstoord is tussen Gouda en Utrecht en Gouda en Den Haag. Tussen Gouda en Rotterdam rijden de rest van de dag geen treinen. Het is nog niet duidelijk of de werkzaamheden morgenochtend zijn afgerond. We adviseren de reisplanner goed in de gaten te houden voor actuele reisinformatie.

Bericht | 30-11-2021

De hinder raakt treinverkeer tussen Gouda en Rotterdam, Gouda en Den Haag en Gouda en Utrecht. Er is momenteel een trein met reizigers gestrand, die niet verder kan rijden. ProRail is bezig om de reizigers uit deze trein te evacueren, zodat zij op een veilige manier naar een volgend station gebracht kunnen worden.  

Reparatie bovenleiding 

ProRail probeert zo snel mogelijk de schade te herstellen. Op dit moment zijn monteurs ter plaatse die de bovenleiding inspecteren en vervolgens de reparatie zullen starten. Er is nog geen prognose van wanneer de schade hersteld is en de treinen hun reguliere dienstregeling kunnen hervatten. We adviseren de reisplanner goed in de gaten te houden voor actuele reisinformatie.

Raadpleeg reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers