Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Beperkte bereikbaarheid door werk aan spoorviaduct Haagse Trekvliet

Nieuws

17 augustus 2023

Het spoorviaduct over de Haagse Trekvliet is toe aan onderhoud. Van 24 augustus tot en met 13 oktober voert aannemer Hermans Stalen, Schilderen & Betonherstel de werkzaamheden voor ons uit. De stalen constructie wordt gereinigd en ontroest en het viaduct krijgt een schilderbeurt.

Onderdoorgang afgesloten

Tijdens de werkzaamheden aan het spoorviaduct is de onderdoorgang slechts beperkt te gebruiken door verkeer. Van donderdag 24 augustus tot en met vrijdag 15 september is de Van Maanenkade afgesloten. De andere kant van het water, het Trekvlietplein, is van maandag 11 september tot en met woensdag 20 september enkel te gebruiken door voetgangers. Daarna, van 21 september tot en met 13 oktober, werken we hier met een om-en-om regeling voor het verkeer.

Vaarverkeer

Voor het vaarverkeer geldt geen afsluiting. Doordat we werken vanaf een ponton is de breedte van de doorgang wel beperkt. De vaarweg blijft vrij tot een breedte van 5,60 meter. Voor boten met een breedte tot 6,80 meter kan de vaarweg worden vrijgemaakt.

Meer werk aan spoorbruggen

Meer informatie over dit project vind je op de projectpagina. Daar lees je ook aan welke spoorbruggen we nog meer werken.

Projectpagina: Projectpagina:

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers