Den Haag en Rotterdam : Onderhoud spoorbruggen

Een spoorviaduct of -brug noemen we ook wel een kunstwerk. Een aantal van onze kunstwerken is toe aan onderhoud. Dat onderhoud is niet alleen nodig om alles er netjes uit te laten zien, maar is ook belangrijk voor de veiligheid van de treinen en het passerende verkeer. Op deze pagina lees je wanneer we waar aan de slag gaan.

Locatie
Den Haag en Rotterdam
Startdatum
2023
Einddatum
2023

Den Haag

We voeren onderhoud uit van april tot oktober 2023 aan verschillende viaducten in Den Haag. De stalen constructies worden gereinigd en ontroest. Ook vindt er betonherstel plaats.

Voor de werkzaamheden moeten we in veel gevallen verkeer omleiden. In de informatiebrieven hieronder lees je per locatie in detail wanneer we aan de slag gaan en welke verkeersmaatregelen we treffen. Klik op de betreffende link voor de brief. Deze zijn beschikbaar zodra deze verstuurd zijn naar de bewoners.

Nachtelijke werkzaamheden

Aannemer Hermans, Stralen, Schilderen & Betonherstel gaat op de verschillende locaties voor ons aan de slag. Om het werk op tijd af te krijgen werken we veelal dag en nacht aan het herstel van de spoorviaducten en -bruggen. Werkzaamheden die geluidsoverlast veroorzaken, zoals het ontroesten van de staalconstructies, plannen we zoveel mogelijk overdag.

 

Rotterdam

Ook in Rotterdam gaan we een aantal viaducten onderhouden. Hieronder staat per locatie aangegeven wanneer we aan het werk gaan. Het verkeer zal op deze momenten worden omgeleid. In de informatiebrieven hieronder lees je per locatie in detail wanneer we aan de slag gaan en welke verkeersmaatregelen we treffen. Klik op de betreffende link voor de brief. Deze zijn beschikbaar zodra deze verstuurd zijn naar de bewoners.

  • Stoopweg: 24 tot 29 april
  • Spoorbrug Ringvaart: 29 april tot 4 mei
  • Stadhoudersweg: 18 tot 21 augustus
  • Spoorbrug over de Rotte en Bergse Linker Rottekade: 30 oktober tot 19 november
  • Spoorbrug Kethel over de Poldervaart: 12 tot 15 mei

Nieuws over dit project

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers