Beschadigde bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden

Nieuws

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 - Laatste update: 16 augustus 2020 16:04 uur

Update 20.15 uur: De giga herstelklus aan de bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden is bijna geklaard. We moesten maar liefst 4,5 kilometer draad boven de sporen repareren. ProRail dankt de spoorwerkers voor het harde werk en is reizigers erkentelijk voor het getoonde begrip. Vanaf 22u rijden de treinen weer. Check je reisplanner voor vertrek!

Update 16:30 uur 

Door tegenvallers tijdens het herstel gaat het werk aan de beschadigde bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden langer duren. Spoorwerkers doen er alles aan om het spoor om 21:30 uur vrij te geven voor treinverkeer.

Update 13:10 uur

De schade aan de bovenleiding tussen Hoofddorp en Leiden is groot. Na inspectie blijkt de bovenleiding over een afstand van vierenhalve kilometer te zijn beschadigd. Spoorwerkers werken met man en macht om de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen. Wij verwachten rond 18.00 uur klaar te zijn. 

Prognose

Tot die tijd rijden er geen treinen tussen Hoofddorp en Schiphol. NS zet stopbussen in tussen Hoofddorp en Leiden. Voor de richting Rotterdam is de HSL beschikbaar. Check altijd de reisplanner voor vertrek.

Bericht 09:45 uur

Tussen Hoofddorp en Leiden is de bovenleiding beschadigd. ProRail probeert de schade samen met de aannemer zo snel mogelijk te repareren.

Evacuatie reizigers

Incidentenbestrijders van ProRail hebben met man en macht gewerkt om zo'n 1400 reizigers in drie gestrande treinen zo snel mogelijk te evacueren. Dat is inmiddels gebeurd. De gestrande treinen worden nu met spoed weggesleept.

Inspectie en reparatie

De aannemer inspecteert op dit moment de schade. Hoe lang het herstel gaat duren is nog onbekend. Door het incident rijden er op dit moment geen treinen. ProRail betreurt de overlast voor alle reizigers op dit traject.

Reisplanner

Check voor vertrek de reisplanner.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers