Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Update Alkmaar: treinen rijden weer, maar wel langzamer

Nieuws

3 maart 2020

Bij routinecontroles op het spoor is vannacht een defect in een wissel ontdekt. Hierdoor reden er vanochtend minder treinen tussen Alkmaar en Den Helder en tussen Alkmaar en Hoorn. Na extra controles hebben we besloten dat treinen wel weer over het wissel mogen rijden, als ze niet harder rijden dan veertig kilometer per uur.

Rechterspoor tussen Heerhugowaard en Alkmaar was buiten gebruik

Het defect zit in een puntstuk van een wissel. Dat is het punt waar twee spoorstaven samenkomen en elkaar kruisen. We namen het zekere voor het onzekere en besloten dat het rechterspoor tussen Heerhugowaard en Alkmaar niet mocht worden gebruikt.

Niet harder dan veertig kilometer per uur

Na extra controles hebben we besloten dat treinen er wel weer overheen mogen rijden. Ze mogen alleen niet harder dan met veertig kilometer per uur over het wissel. Dit kan dus nog voor vertraging zorgen. 

Herstel gaat aankomende nacht plaatsvinden

Voor de herstelwerkzaamheden moeten beide sporen buiten dienst worden gesteld. Dat betekent dat er dan gedurende een paar uur helemaal geen treinen kunnen rijden. Om de treindienst zo min mogelijk te verstoren is er voor gekozen om het wissel pas aankomende nacht te gaan herstellen.

Raadpleeg een reisplanner voor vertrek

De beperkingen zullen dus nog de hele dag duren. We raden reizigers op deze trajecten aan een reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers