Online kijkje in de keuken bij Delft Campus

Nieuws

23 maart 2021

Ruim vijftig leden van Bewuste Bouwers brachten op 18 maart een online bezoek aan Delft Campus. Ze kregen onder meer een rondleiding op de bouwplaats, te volgen vanachter hun keukentafel of op hun zolderkamer. De belangstelling was zo groot, dat vandaag een tweede editie volgt.

Omgevingsmanagement

Met het bezoek geven we inzicht in het omgevingsmanagement zoals ProRail en Strukton dat hebben georganiseerd op Delft Campus, een station dat volop in verbouwing is. Met twee extra sporen en een nieuwe onderdoorgang voor fietsers en voetgangers creëren we er ruimte om meer treinen te kunnen laten rijden. Een duurzame perronkap die bestaat uit zonnepanelen zorgt ervoor dat Delft Campus het eerste energieneutrale treinstation van Nederland wordt.

  • Het BLVC Café werd op 18 maart goed bezocht
    Het BLVC Café werd op 18 maart goed bezocht
  • De bezoekers keken live mee naar de werkzaamheden
    De bezoekers keken live mee naar de werkzaamheden

Te gast in de omgeving

Het station ligt naast de provinciale weg en pal naast een dichtbevolkte woonwijk. Omgevingsmanagers van ProRail en Strukton en adviseur publiekscommunicatie van ProRail, vertelden tijdens het virtuele bezoek op welke manier we te gast zijn in deze omgeving.

We gingen op zoek naar antwoord op de vraag: hoe word je een beste buur voor je omgeving? Hoe zorgen we dat reizigers, omwonenden, weggebruikers en andere buren zo weinig mogelijk hinder hebben van onze bouwwerkzaamheden? Dat bereiken we alleen als de bouwplaats op orde is, er geen onnodig lawaai wordt gemaakt en er respectvol wordt omgegaan met de omgeving en hun belangen. Daarbij helpt het als de omgeving weet wat we doen en waarom. Bewuste Bouwers gaf tips voor omgevingsbewust bouwen.

Goed buurmanschap

ProRail heeft ‘Goed buurmanschap’ hoog in het vaandel staan en stimuleert aannemers zich aan te melden bij Bewuste Bouwers. Bewuste Bouwers en ProRail organiseerden daarom samen dit zogenaamde BLVC-café, een manier om kennis en ervaring uit te wisselen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers