Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Bijeenkomst over ombouw emplacement Leeuwarden

Nieuws

24 februari 2023

De ombouw van emplacement Leeuwarden is gestart. ProRail nam diverse stakeholders mee in het project: wie gaat wat wanneer doen, en waarom? De bijeenkomst vond plaats in het oude ‘postgebouw’ op het emplacement.

Vele voordelen

Na een welkom door regiodirecteur Danou Veenhof volgde een uitleg van projectmanager Jiska Kazius. Daarna vertelde gedeputeerde Avine Fokkens over hoe belangrijk de start van dit project is voor de provincie Fryslân. Vervolgens schetsten Maarten Haverkamp en Milfred Hart, regiodirecteuren van NS en Arriva, hoe het eindresultaat straks vele voordelen oplevert voor treinen en reizigers.

Natuurlijk was ook aannemer Strukton aanwezig op de bijeenkomst. Voorafgaand en na afloop van het formele gedeelte was er ruimte om elkaar te ontmoeten en te spreken.

Dit gaan we doen (pdf) Dit gaan we doen

Ombouw emplacement

We verbeteren het emplacement Leeuwarden. Dit doen we onder andere door het vernieuwen en het saneren van sporen en wissels. De bovenleiding breiden we uit. Verder bouwen we service- en opstelsporen en verbeteren de drainage en watervoorziening. En we realiseren snelheidsverhoging op het emplacement ten behoeve van de extra trein van en naar Sneek.

Lees over dit project Lees over dit project

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers