Birgit Otto wordt tijdelijke COO van ProRail

Nieuws

6 januari 2023

Birgit Otto start per 9 januari 2023 als interim COO bij ProRail. Ze vervult deze functie tot het moment dat de positie definitief wordt ingevuld. De raad van commissarissen van ProRail is hiervoor inmiddels gestart met de werving.

Operationele onderdelen

Birgit Otto was van 2014 tot de zomer van 2022 Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Schiphol Group. Daarvoor werkte ze als Managing Director in diverse rollen, eveneens bij Schiphol Group.

Birgit Otto zal zich in haar rol bij ProRail richten op de operationele onderdelen Projecten, Verkeersleiding en Assetmanagement. Een uitzondering hierop vormen de dossiers Haven, PGO en Veiligheid. Deze blijven belegd bij de huidige raad van bestuur.

Kennis en ervaring in de operatie

CEO John Voppen is blij met de komst van Birgit als COO a.i.: “Wij hebben rondom Schiphol al intensief en prettig met Birgit samengewerkt. Met Birgit halen we een bestuurder in huis met veel kennis en ervaring in de operatie. Geweldig dat ze die voor de komende periode kan en wil inzetten voor het duurzame vervoer per spoor.”

Birgit volgt in haar tijdelijke rol als COO Ans Rietstra op, die afgelopen december is vertrokken naar het Recherche Samenwerkingsteam (RST) in de Cariben.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers