Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Blije gezichten in de lift. Op station Bloemendaal

Nieuws

30 oktober 2018

Station Bloemendaal is sinds maandag 29 oktober ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking. Blije rolstoelgebruikers namen de liften gisteren in gebruik. En NS startte de assistentieverlening op het station. Zó veel makkelijker voor zó veel mensen.

Treinreis zonder obstakels

ProRail maakt stations overal in het land zo toegankelijk mogelijk voor reizigers. Een treinreis zonder obstakels is immers ontzettend belangrijk voor mensen met een functiebeperking. Denk aan gelijkvloerse perrons, braille-informatie, geleidelijnen, hellingbanen of liften. De rolstoelgebruikers in Bloemendaal waren dan ook dolblij met de opening van de liften. Zij kunnen weer iets zelfstandiger reizen.  

Nog enkele stations te gaan

Eind 2018 heeft ProRail 344 van de 402 stations bereikbaar gemaakt met een hellingbaan of liften. Tot 2022 gaan we nog 13 stations voorzien van liften. In 2030 moet het Programma Toegankelijkheid helemaal zijn afgerond.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers