Botsing auto-trein tussen Harlingen en Franeker

Nieuws

7 mei 2021

Update: De treinen rijden sinds 13:15 uur weer tussen Harlingen en Franeker. Dit na een botsing tussen een auto en een trein op een beveiligde overweg vrijdagochtend. De reizigers (vijftien) zijn in een uur en een kwartier geëvacueerd. De aanrijdingstrein en de auto zijn weggesleept. De aannemer heeft de schade aan de overweginstallatie als gevolg van het ongeval gerepareerd.

Bericht van vrijdagochtend

Tussen Harlingen en Franeker is vrijdagochtend 7 mei een auto in botsing gekomen met een trein. Dat gebeurde op een beveiligde spoorwegovergang. De auto is licht geraakt door de trein en daarna in de sloot beland.

Geen treinverkeer

De bestuurder van de auto is daarbij gewond geraakt. Het slachtoffer is door de hulpdiensten bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De spoorbomen en diverse lampen van de overweg zijn beschadigd. Dit betekent dat de treinen voorlopig nog niet kunnen gaan rijden.

Reisplanner

Onze aannemer werkt aan een spoedig herstel van het spoorbomen en lampen. Tot die tijd rijden er geen treinen. Arriva zet bussen in. Raadpleeg voor vertrek altijd eerst even een reisplanner.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers