Bouw spooronderdoorgang Voorhout vangt aan

ProRail en de gemeente Teylingen vierden woensdag 6 november de start van de bouw van een nieuwe spooronderdoorgang in het Zuid-Hollandse plaatsje Voorhout. Aannemer Heijmans gaat het nieuwe viaduct aanleggen.
Beeld van een onderdoorgang zoals die er bij Voorhout uit moet gaan zien.
De onderdoorgang bij Voorhout moet er ongeveer zo uit gaan zien.

Met de onderdoorgang kunnen autoverkeer, fietsers en voetgangers het spoor straks veilig kruisen. De onderdoorgang is onderdeel van een groter project: de aanleg van de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout.

Vooruitblik

In het eerste kwartaal van 2020 zijn twee treinvrije periodes gepland. Dit zijn momenten waarop er geen treinen rijden en de aannemer veilig kan werken. Tijdens de eerste periode wordt het spoor klaargemaakt voor de aanpassing en tijdens de tweede periode wordt het nieuwe spoordek aangebracht. Daarna volgt de verdere afbouw.

Planning

Het project moet in het eerste kwartaal van 2021 af zijn. Medio 2021 kan dan de nieuwe randweg, waar de onderdoorgang deel van gaat uitmaken, open. Kijk op deze website voor meer informatie over de Noordelijke Randweg Voorhout.

Tunnelalliantie

Heijmans is een van de vier aannemers waarmee ProRail samenwerkt in een Tunnelalliantie. Door te werken met een standaardproces en vaste teams gaat de kwaliteit en prijszekerheid van het bouwproces omhoog. De spooronderdoorgang in Voorhout is het vijftiende contract van de Tunnelalliantie.

Gepubliceerd op