TunnelAlliantie

De TunnelAlliantie staat voor ketensamenwerking tussen initiatiefnemers zoals gemeentes en provincies, ProRail en specifiek erkende aannemers voor het realiseren van spooronderdoorgangen.

De TunnelAlliantie gaat anders om met financierende opdrachtgevers, meestal gemeentes en provincies, om meer kwaliteit en hogere betrouwbaarheid te bewerkstelligen. Dit heeft in de afgelopen jaren geleid tot minder faalkosten, efficiënter werken en daarmee lagere kosten.

In de vernieuwde werkwijze werken we met de Programma-erkenning TunnelAlliantie. De Programma-erkenning is bindend voor alle nieuwe spooronderdoorgangprojecten vanaf april 2019. Vóór aanbesteding van een project stellen we nu voor de gehele markt de werkwijze en kwaliteitsnormen vast. Aannemers die deel willen nemen aan de aanbesteding voor spooronderdoorgang projecten moeten vooraf erkend zijn en worden dan vermeld op de Lijst erkende ondernemers TunnelAlliantie.

Erkend worden

Wilt u uw bedrijf laten erkennen volgens de Programma-erkenning TunnelAlliantie? We vertellen u graag meer over de procedure. Neem hiervoor contact op met: ProgrammaerkenningTA@prorail.nl
Elke erkenning blijft geldig totdat deze wordt ingetrokken. Wij controleren regelmatig of uw bedrijf nog steeds aan de criteria voldoet.

Programma-erkenning TunnelAlliantie en werkwijze

Wilt u zelf bekijken of u in aanmerking komt voor de Programma-erkenning TunnelAlliantie? Download dan hieronder de Programma-erkenning en werkwijze van de TunnelAlliantie.

Downloads

Bestandstype Informatie Versie Bestandsgrootte
pdf Programma-erkenningsregeling TunnelAlliantie
Laatst gewijzigd: 10-06-2020
688.74 KB
pdf Werking van de TunnelAlliantie
Laatst gewijzigd: 15-01-2019
759.19 KB
pdf Werking van de TunnelAlliantie - Bijlage 1 Productenlijst
Laatst gewijzigd: 15-01-2019
419.74 KB
pdf Ongewenste gebeurtenissen - Prestatielijn, opzet FTA TunnelAlliantie
Laatst gewijzigd: 15-01-2019
515.89 KB
pdf Lijst Erkende Ondernemers Programma-erkenning TunnelAlliantie
(PCP00026) Laatst gewijzigd: 10-12-2019
40.13 KB