Bouw station Assen gegund

Nieuws

9 maart 2017

ProRail kan aan de slag in Assen: de bouw van het station is gegund! Dit weekend al slopen we perronkappen om ruimte te maken voor het nieuwe plaatje.

Beste 

Hegeman Beton- en Industriebouw BV te Nijverdal gaat het nieuwe station in Assen bouwen. Deze aannemer kwam als beste uit de aanbestedingsprocedure die ProRail – als gedelegeerd opdrachtgever mede namens NS en de gemeente Assen – afgelopen zomer is gestart. De verwachting is dat voor de zomer begonnen wordt met de bouw van het nieuwe station. Als alles voorspoedig verloopt kan het gebouw in de zomer van 2018 in gebruik genomen worden. 

Voordeligste 

In de intekening op de aanbieding bleek deze aannemer ook de voordeligste. De nu geboden prijs ligt hoger dan eerder geraamd. Dat komt onder andere door door het complexe ontwerp van de luifel over de sporen.. Maar voor zo'n beeldbepalend en centraal gelegen gebouw vonden partijen de geboden prijs gepast en gaan nu met elkaar in zee. De bieding komt nu uit op een totaal van 8,2 miljoen euro.

Start

Dit weekend van 11 en 12 maart zijn we al flink aan het werk. We plaatsen bovenleidingportalen en voeren voorbereidende werkzaamheden uit voor de omvangrijke werkzaamheden die in de tweede helft van april plaatsvinden. Vooruitlopend op de bouw van het stationsgebouw verwijderen we al een deel van de huidige perronkap. Door werkzaamheden te combineren beperken we de hinder voor reizigers. De perioders waarin geen treinen kunnen rijden en informatie over de werkzaamheden vindt u op de projectpagina.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers